Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(Download) "Naši prapředkové nežili zdravěji a mravněji" by Karel Kýr " eBook PDF Kindle ePub Free

Naši prapředkové nežili zdravěji a mravněji

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Naši prapředkové nežili zdravěji a mravněji
  • Author : Karel Kýr
  • Release Date : January 04, 2015
  • Genre: History,Books,Nonfiction,True Crime,
  • Pages : * pages
  • Size : 4035 KB

Description

Ještě dnes si mnozí lidé myslí, že naši předkové žili mravněji a zdravěji. Což není pravda, je to mýtus. Před několika stoletími se žilo jinak. Lidé více pili, dá se říci, že doslova chlastali. Píše o tom například Jakub Arbes a profesor Vladimír Vondráček.

V českých dějinách 16. - 18. století měla kriminalita vzestupnou tendenci. Ovšem nešlo o nějaké naše specifikum. Podobné problémy měli i v jiných částech Evropy. V té době byly nejrozšířenější majetkové delikty, které tvořily u většiny soudů skoro polovinu jejich trestné agentury. Neúprosné ekonomické zákony přivedly mezi zloděje, loupežníky a pytláky zchudlé šlechtice a zejména řadu městských a venkovských lidí. Tito lidé neuměli jiným způsobem řešit snížení své životní úrovně a existenční nejistotu. K nim ovšem musíme připočítat i skupiny žijící na okraji společnosti, které téměř organizovaně kradly, loupily a pytlačily a úzce spoupracovaly s překupníky.

Autor vybral třicet tři případů z východních Čech, o kterých si myslí, že jsou pro svou dobu typické a navíc se neskromně domnívá, že čtenáře nejen pobaví, ale i poučí.


Ebook Free Online "Naši prapředkové nežili zdravěji a mravněji" PDF ePub Kindle